Krem sa lešnicima i bananom

Evo jednog laganog, brzog i pre svega zdravog slatkiša. Pre malo jače od godinu dana donela sam odluku da učinim nešto ozbiljno po pitanju svojih zaista, zaista, kada kažem zaista, mislim zaista suvišnih kilograma. Odlučeno, učinjeno, rezultati zadivljujući, ja srećna. No, takva odluka zahtevala je ozbiljnu promenu navika i načina ishrane za koji se ispostavilo da uopšte nije tako komplikovan, a meni savršeno odgovara. Jedina uslovno rečeno nevolja je bila činjenica sa  treba odreći slatkiša od kojih sam, bar sam tako verovala, bila zavisna. Tako sam počela da tražim i izmišljam recepte koji će mi pomoći u tome. Ovaj koji vam predstavljam sada je jedan od njih.

Potrebno je:

200 gr lešnika ili badema (sirovih ili pečenih šta više volite), malo ulja od kikirikija ili semenki grožđa, 3 banane.

Kako ga spremamo:

Očišćene banane iseći na kolutove i staviti u zamrzivač preko noći, ili na par sati. Kada su se one zamrzle počinje se sa spremanjem krema. U multi praktik staviti nož (može da posluži i veoma jak blender) staviti lešnike i mleti ih na najvećoj brzini. Biti strpljiv i povremeno odmarati mašinu. Mleti ih sve do momenta kada počnu da puštaju ulje i da se lepe i skupljaju na gomilu. Tada dodati malo ulja koliko da se masa zakremasti (to je najviše kašika ili dve). U tako pripremljenu masu sipati one zamrznuta banane i nastaviti sa mlevenjem dok se sve ne ujednači. Poslužiti odmah, a ono što pretekne ostaviti u poklopljenoj posudi u frižideru.

 Napomena:

Kako banana hoće da tamni najbolje je potrošiti krem isti dan, ali ne smeta i ako se pojede sutradan. Preporučujem da se drži u staklenoj ili keramičkoj posudi, ako posuda nema odgovarajući poklopac zatvoriti rastegljivom plastičnom folijom.

 Još jedna manje važna napomena:

Krem nije baš fotogeničan, ali je zato izuzetno ukusan.

casasajagodamasredjena

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Posted in Hrana, Slatko and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *