punjeni hleb

Punjeni hleb

Možda se na prvi pogled čini zahtevniji, ali je ovaj recept vredan svakog truda. Pronašla sam ga na internetu i primenila bez izmene.

Potrebno je:

Testo: 600 gr. brašna, so, 1 kašika šećera, kvasac, 200 ml. ulja, 250 ml. mlake vode

Premaz: 2 jaja i 100 gr. putera

1. Fil: mladog luka, spanaća, krem sira, malo soli i bibera

2 Fil: 2 paradajza, mocarele, masline , so,biber i malo origan

Kako ga pripremamo:

Veliki pleh obložimo papirom za pečenje. Rernu zagrejemo na 200 stepeni. Ako kvasac ostavljamo da naraste u rerni onda je prvo grejemo za kvasac, a posle na potrebnu temperaturu.

U mlaku vodu stavit kvasac, šećer i kasiku brašna i ostaviti da počne da radi, leti je dovoljno ostaviti u kuhinji poklopljeno tacnom, ali zimi ja ugrejem rernu na 50 stepeni pa je isključim i šerpicu ili činijicu sa kvascem ostavim na 10-tak minuta u rerni.

Od brašna, soli, kvasca i ulja zamesiti testo i ostaviti da naraste (da se duplira). Naraslo premesiti, napraviti 2 lopte i ostaviti da i one narastu (ne moraju baš da se dupliraju).

Dok testo narasta spanać iseckati i izdinstati na malkoc ulja u sopstvenom soku i ocediti (ovo traje najviše 10-tak minuta). Mladi luk, paradajz i mocarelu na naseckati kolutove. Masline preseći bar na pola, a koga ne mrzi može i njih naseckati na kolutove.

Pripremiti premaz kojim se maže razvučeno testo: umutiti omekšali puter sa 2 žumanca.

Narasle lopte razvijati u pravougaonike i filovati. Razvučeno testo prvo premazati puterom pa na prvi rolat staviti spanać, mladi luk i krem sir (soli i bibera po ukusu). Zarolati i zaseći po dužini (kao na slici).

Drugi pravougaonik premazati preostalim puterom pa staviti paradajz, masline, mocarelu, soli, bibera i origana. Isto zarolati i zaseći.

Kako ih pečemo:

Rolate premažemo sa belancima i pospemo susamom, ostave se 10-tak minuta da odstoje i peku se u zagrejanoj rerni da porumene. Vreme ćete morati sami da odredite jer je svaka rerna drugačija, a vi sami najbolje poznajete svoju rernu.

Napomena:

Umesto mladog luka može se glavica crnog luka iseći na tanka rebarca, a umesto spanaća može se upotrebiti blitva. Umesto običnog paradajza može se koristiti i čeri paradajz. Ko ne voli masline slobodno može da ih preskoči. Mocarelu takođe možete zameniti nekim sebi dragim belim sirom (samo da je punomasan).

ceo punjeni hleb

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Posted in Hrana, Slano and tagged , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>