Možda se na prvi pogled čini zahtevniji, ali je ovaj recept vredan svakog truda. Pronašla sam ga na internetu i primenila bez izmene.
Potrebno je:
Testo: 600 gr. brašna, so, 1 kašika šećera, kvasac, 200 ml. ulja, 250 ml. mlake vode
Premaz: 2 jaja i 100 gr. putera
1. Fil: mladog luka, spanaća, krem sira, malo soli i bibera
2 Fil: 2 paradajza, mocarele, masline , so,biber i malo origan
Kako ga pripremamo:
Veliki pleh obložimo papirom za pečenje. Rernu zagrejemo na 200 stepeni. Ako kvasac ostavljamo da naraste u rerni onda je prvo grejemo za kvasac, a posle na potrebnu temperaturu.
U mlaku vodu stavit kvasac, šećer i kasiku brašna i ostaviti da počne da radi, leti je dovoljno ostaviti u kuhinji poklopljeno tacnom, ali zimi ja ugrejem rernu na 50 stepeni pa je isključim i šerpicu ili činijicu sa kvascem ostavim na 10-tak minuta u rerni.
Od brašna, soli, kvasca i ulja zamesiti testo i ostaviti da naraste (da se duplira). Naraslo premesiti, napraviti 2 lopte i ostaviti da i one narastu (ne moraju baš da se dupliraju).
Dok testo narasta spanać iseckati i izdinstati na malkoc ulja u sopstvenom soku i ocediti (ovo traje najviše 10-tak minuta). Mladi luk, paradajz i mocarelu na naseckati kolutove. Masline preseći bar na pola, a koga ne mrzi može i njih naseckati na kolutove.
Pripremiti premaz kojim se maže razvučeno testo: umutiti omekšali puter sa 2 žumanca.
Narasle lopte razvijati u pravougaonike i filovati. Razvučeno testo prvo premazati puterom pa na prvi rolat staviti spanać, mladi luk i krem sir (soli i bibera po ukusu). Zarolati i zaseći po dužini (kao na slici).
Drugi pravougaonik premazati preostalim puterom pa staviti paradajz, masline, mocarelu, soli, bibera i origana. Isto zarolati i zaseći.
Kako ih pečemo:
Rolate premažemo sa belancima i pospemo susamom, ostave se 10-tak minuta da odstoje i peku se u zagrejanoj rerni da porumene. Vreme ćete morati sami da odredite jer je svaka rerna drugačija, a vi sami najbolje poznajete svoju rernu.
Napomena:
Umesto mladog luka može se glavica crnog luka iseći na tanka rebarca, a umesto spanaća može se upotrebiti blitva. Umesto običnog paradajza može se koristiti i čeri paradajz. Ko ne voli masline slobodno može da ih preskoči. Mocarelu takođe možete zameniti nekim sebi dragim belim sirom (samo da je punomasan).