RECEPT SA SAJTA KAO INSPIRACIJA

Pre dva tri dana objavili smo na našem sajtu recept za Alzaški lonac. Gospođa anđela Stojković Marković isprobala ga je koliko odmah, ali i napisala da joj je orginalni recept poslužio kao inspiracija te da je napravila svoju varijantu. Na naš predlog poslala nam je fotografije i svoj recept. Uživajte.

andjelka2

Alzški lonac na moj način:

Upržiti glavicu crnog luka i malo zelenog dela praziluka. Dodati oko 250 gr sitno seckanog kuvanog junećeg mesa (iz supe; a može i pilećeg), dve – tri kašičice ajvara (ljutog ko voli), rakijsku časicu belog vina, posoliti, pobiberiti, dodati majčinu dušicu (ili malo Kotanji provansalske mešavine).

Skuvati posebno 250 gr pirinča, pa ređati naizmenično. Zaliti sa dve kašike kisele pavlake i dve kašike pavlake sa mirođijom i krastavcima, koje se umute sa 1dl jogurta. Gore narendati sir po želji i zapeći na u rerni prethodno zagrejanoj na 200 C stepeni.

Prijatno!

P.S. Pirinač sam začinila sa malo karija sa ljutom papričicom (gotova mešavina iz Tunisa).

Fotografije – Anđela Stojković Marković

andjelka1

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Posted in Hrana, Slano and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *