KREM ČORBA OD ŠARGAREPE

Leto je (barem kalendarski) i vreme je za letnje recepte. Recept koji vam predstavljam sam sama osmislila, lagan je, brzo se sprema, a može se jesti topao ili hladan – što je po meni idealno za letnje mesece.

Potrebno je:

½ kg šargarepe, so, kašičica kari praha, 30-tak grama putera, voda.

Kako se sprema:

Šargarepu očisti, iseći na krupnije komade staviti u lonac i naliti vodom da ogrezne, posoliti i kuvati dok šargarepa ne omekne. U skuvanu šargarepu dodati komad putera i kašičicu kari praha pa izmiksati štapnim mikserom (zajedno sa vodom u kojoj se kuvala) ili je ispasirati (može i sa gnječilicom za krompir pire).

Doliti tople vode koliko je potrebno da se dobije gustina čorbe koju volimo, lično volim gušću ali svako prema svom ukusu. Po potrebi dosoliti, promešati i poslužiti.

Napomena:

Ako služimo toplu čorbu možemo uz ponuditi naredanog sira (poput gaude) da svako doda po želji i ukusu. Takođe može se dodati malo neutralne ili kisele pavlake.

3

  • 49
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Posted in Hrana, Slano and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *