Leto je (barem kalendarski) i vreme je za letnje recepte. Recept koji vam predstavljam sam sama osmislila, lagan je, brzo se sprema, a može se jesti topao ili hladan – što je po meni idealno za letnje mesece.
Potrebno je:
½ kg šargarepe, so, kašičica kari praha, 30-tak grama putera, voda.
Kako se sprema:
Šargarepu očisti, iseći na krupnije komade staviti u lonac i naliti vodom da ogrezne, posoliti i kuvati dok šargarepa ne omekne. U skuvanu šargarepu dodati komad putera i kašičicu kari praha pa izmiksati štapnim mikserom (zajedno sa vodom u kojoj se kuvala) ili je ispasirati (može i sa gnječilicom za krompir pire).
Doliti tople vode koliko je potrebno da se dobije gustina čorbe koju volimo, lično volim gušću ali svako prema svom ukusu. Po potrebi dosoliti, promešati i poslužiti.
Napomena:
Ako služimo toplu čorbu možemo uz ponuditi naredanog sira (poput gaude) da svako doda po želji i ukusu. Takođe može se dodati malo neutralne ili kisele pavlake.
49